Ritsen inzetten

Omdat het inzetten van een rits voor velen (ook voor de meer ervaren naaisters) een struikelblok blijft, organiseren we een bijspijker middagje voor de meest gangbare ritssluitingen. In 3 uur tijd zet je zelf 3 ritsen in, en als je tijd over hebt is er nog een bonus opdracht voor een 4e rits. Als je er daarna nog geen genoeg van hebt kan je de workshop ritsen II nog volgen, daar komen de iets ingewikkelder ritssluitingen aan bod. Omdat die ritsen iets meer tijd kosten doen we er 2 samen in 3 uur met eventueel een 3e rits als je tijd over hebt.

Kosten

De workshops ritsen I en ritsen II kosten elk € 50,-  per stuk. Dit is inclusief stof, ritsen, garens, en thee met koekjes. Alle nodige machines en ritsvoetjes zijn aanwezig. Het werkt wel het fijnst als je zelf je eigen stofschaar, spelden, rijggaren e.d. meeneemt.

Eerstvolgende data

Ritsen I – zaterdag 19 november 15:00 – 18:00  (vol)

Ritsen II – zaterdag 26 november 15:00 – 18:00 (vol)

Inhoud

Ritsen I
  • Blinde rits – dit is een speciale ‘blinde’ rits die met een blind ritsvoetje wordt ingezet.
  • Rits in zijnaad – dit is een gewone rits die in de zijnaad wordt ingezet met een kleine overslag waar de rits achter verborgen zit.
  • Zichtbare rits – dit is een rits die juist zichtbaar is, meestal gebruik je hiervoor een mooie metalen rits of een rits in contrasterende kleur.

En als je nog tijd over hebt:

  • Rits in kussen of tasje – dit is een rits die zichtbaar is ingezet met versteviging boven en onder de rits.
Ritsen II
  • Rits gulp – dit is de rits zoals die in een pantalon of spijkerbroek zit.
  • Rits in zak – dit is een rits op een plek waar geen naden zitten, bijvoorbeeld op het voorpand van een jas.

En als je nog tijd over hebt:

  • Rits in zijnaad met zak – dit is een rits en zak beide in dezelfde naad.