Hoe anders had het kunnen lopen

Barbara van der Zanden studeerde ooit natuurkunde, koos voor de alternatieve energiebronnen als promotie onderwerp, hielp zelfs mee aan het realiseren bij een zonnecellen bedrijf. Nadat de eerste paal de grond in ging wist ze: missie volbracht, wereld verbeterd. Nu gaan we spelen. En spelen is naaien. Meer werk van barbara is te zien in haar webshop.

Na succesvol de modevakschool afgerond werd de hobby direct een fulltime en winstgevende job. In samenwerking met een aantal andere beginnende ontwerpers verkocht Barbara haar ontwerpen in een eigen winkeltje, waarna het label Barbara van der Zanden al snel doorschoof naar Young Designers United (YDU) op de keizersgracht in Amsterdam.

Inmiddels maakt zij daar in de winkel al een aantal jaar deel uit van de vaste ontwerpers. Ze maakt 2 keer per jaar een nieuwe collectie die in 4 winkels te verkrijgbaar is. Ook is haar kleding te zien in Marcel Wanders designhotel Andaz Amsterdam, gedragen door het personeel: hun bedrijfskledij zijn letterlijke ontwerpen uit haar eerdere collecties.