Lingerie – broekje

Het maken van je eigen ondergoed is eenvoudiger dan je denkt. Bij mij is het allemaal begonnen omdat ik graag ondergoed draag van natuurlijke materialen, en het aanbod in de winkel dan beperkt is. Omdat het rekbare materialen zijn werk je net iets anders dan wanneer je bijvoorbeeld een rok maakt, maar het is allemaal niet echt ingewikkeld.

In 3 uur tijd leer je hoe je een basispatroon voor een broekje ombouwt voor de specifieke stof die je gaat gebruiken. We passen het model aan naar jouw eigen maat en wens, en zetten hem in elkaar met een gewone naaimachine. Je hebt dus niet perse een overlock of coverlock machine nodig. Als we nog tijd over hebben doe ik het hele broekje wel nog een keer voor met de lockmachines, dan kan je zelf bepalen of je het zinvol vindt om er zelf ook eentje aan te schaffen.

Als je de smaak te pakken hebt kan je daarna leren hoe je een bh maakt in de workshop lingerie – bh of zelfs kiezen voor de opleiding lingerie.

Kosten

De workshop lingerie – broekje kost € 50,-. Dit is inclusief stof, elastiek, garens, gebruik van patronen en thee met koekjes. Alle nodige machines zijn aanwezig. Het werkt wel het fijnst als je zelf je eigen stofschaar, spelden, rijggaren e.d. meeneemt.

Inhoud

  • Aanpassen van patroon voor de gewenste stof (rek berekenen)
  • Intekenen van het model naar keuze (hoogte taille en dieptje been uitsnijding)
  • Naaimachine instellen voor rekbare stoffen
  • Afwerken randen met elastiek

En als we nog tijd over hebben:

  • Demonstratie van gebruik van overlock en coverlock