De Lessen

De lessen worden gegeven in het atelier van ontwerper Barbara van der Zanden. Tussen alle paspoppen en rekken vol met kleding uit de laatste collecties staan er ook nog voldoende werktafels opgesteld voor maximaal 10 leerlingen.

Kosten

De naailessen zijn eenmaal per week, je betaalt per maand, en je inschrijving is voor onbepaalde tijd. Dus geen kortlopende cursus waarbij je met halfafgemaakte kledingstukken blijft zitten.

Het lesgeld bedraagt €60 per maand, te voldoen in de eerste week van de maand. Wanneer je halverwege een maand instroomt betaal je voor die maand €15 per les.

Soms zitten er 4 en soms 5 lessen in een maand, de lessen zijn elk 2 uur.

We houden een opzegtermijn van 1 maand aan, tijdelijk onderbreken is niet mogelijk.

Lestijden

De naailessen zijn maandag, dinsdag, woensdag en donderdagavond van 19:00 tot 21:00.

Er zijn ook lessen overdag maar die zijn gereserveerd voor cursisten die de vakopleiding volgen.

Inhoud

Tijdens de lessen werkt iedereen op eigen tempo aan zijn/haar eigen project. De lessen zijn niet klassikaal. Barbara loopt rond en geeft iedereen persoonlijk instructies en advies.

Als je op je eigen naaimachine of lockmachine wilt leren naaien dan kan je die meenemen naar de les, dan helpt Barbara je wegwijs op jouw machine. Maar in de lesruimte zijn voldoende machines aanwezig voor iedereen.

Wij werken met Janome naaimachines overlock, en Lewenstein coverlockmachines.

De stoffen die zijn overgebleven uit afgelopen collecties en nog steeds in het atelier rondslingeren kunnen tegen inkoopprijs aangeschaft worden, maar de keuze is uiteraard beperkt. Wanneer je zelf stoffen koopt denk er dan aan dat je ook garen en eventueel een rits nodig hebt in dezelfde kleur.

De kleinere gereedschappen zoals stofschaar en naalden breng je zelf mee, een boodschappenlijstje vind je hieronder.